Sikker mail via SMS, nem, sikker og prisvenlig løsning for alle

Læs nærmere om, hvordan du let og billigt, kan anvende sikker mail som en del af den daglige praksis.

iPhone med sikker mail

IT Sikkerhed over hele verden

Sikker mail giver høj digital sikkerhed

I den digitale tidsalder hvor en stor del af vores professionelle interaktion med samarbejdspartnere og kunder foregår på nettet, stiller det krav til sikkerheden.


Sikker mail handler i bund og grund om, at sikre sig mod, at personfølsomme oplysninger bliver misbrugt af it-hackere. Høj, krypteret digital sikkerhed er nødvendigt, også når det kommer til afsendelse af emails med f.eks. personfølsomme oplysninger.

 

Sikker e-mail på 2 minutter

Send en sikker e-mail med det samme

Siden år 2000 har det været et lovkrav fra Datatilsynet, at den offentlige sektor i sin behandling af personfølsomme oplysninger anvender kryptering ved transmission. Fra år 2008 anbefalede Datatilsynet den private sektor at have samme sikkerhedsprocedure.


Først i 2018 har tilsynet skærpet sin praksis overfor netop den private sektor til at gøre krypteringen ved transmission til et krav – og ikke kun en anbefaling. Derved er sikkerheden omkring behandlingen af personfølsomme oplysninger i dag gældende praksis fra årsskiftet 2018/2019 uanset sektor.


Den private sektor har tiden indtil årsskiftet til at omstille sine arbejdsgange omkring brugen af sikker mail.


Kryptering af e-mails har grundlæggende to formål:

Sikker mail via SMS - krypterede emails på farten

Kryptering ved transmission betyder i praksis, at risikoen for hackerangreb mindskes betydeligt. Derved får ingen andre adgang til at læse den sikre mails indhold, end din modtager.

Krypteringen opsættes let og enkelt direkte gennem en browser. Det eneste der skal bruges er en emailadresse og et telefonnumer der kan modtage sms. Og ligeledes skal modtageren også have en fungerende email og et telefonnummer der kan modtage SMS.


Systemet er nemt og enkelt at gå til selv uden de store IT-kundskaber. Derudover er det en billig løsning på lovkravet om, at anvende kryptering ved transmission af følsomme oplysninger.

Sådan virker SikkerEmail

I praksis fungerer SikkerEmail sådan her, når der hhv. logges ind og skrives sikre mails.


Sådan logger du ind :


Sådan sendes en sikker mail :


Brugerfladen virker på samme måde, som du kender det fra andre mailklienter såsom Officemail, Gmail eller Hotmail. Du udfylder modtager- og emnefelt, skriver dit indhold og sender din krypterede og sikre mail til modtageren.


Med en pris på 29 DKK/pr. måned er dette muligvis Danmarks billigste måde at leve op til lovgivning om kryptering.

Kvinde checker email på telefon

Fordelene ved sikker mail

Den overordnede fordel ved krypteringen er sikkerheden omkring ens digitale adfærd, når det kommer til at sende mails eller beskeder med personfølsomt indhold. Indhold, som ikke må risikere at havne i hænderne på en tredje part.


I praksis er det en stor fordel, at det både er nemt at komme i gang med sikker mail, og at systemet er enkelt at arbejde med.

Sikker Email har blandt andet følgende fordele:

Køb adgang fra kun kr.29,- pr. mrd.

 

Sikker e-mail på 2 minutter

Send en sikker e-mail med det samme

Af Thomas Jensen, skribent

Gå til forsiden